Om oss

3 kjennetegn ved oss

Mann jobber på mac

Markedsleder

Vi er stolte av å være norges ledende programvareselskap innen energiberegninger for boliger og næringsbygg

Mann drikker kaffe på kontoret

Samfunnsansvar

For oss er det viktig å kunne bidra til lavere energibruk og mindre utslipp gjennom teknologien vi utvikler

Studenter snakker sammen

Studentsamarbeid

Av oss får studentene tilgang til Simien gratis i forbindelse med studieprogram i energisimulering

Vår historie

Simenergi AS ble etablert i 2019 etter en sammenslåing av IT-selskapene Programbyggerne ANS og Energiportalen AS. Målet var å etablere en felles plattform for simulering av energibruk og inneklima i bygg.

Første versjon av Simien kom i 2008. Siden har programmets algoritmer og modeller blitt utviklet i takt med nye tekniske forskrifter, standarder og kriterier. Med dagens skybaserte versjon åpner vi for mer funksjonalitet og spennende integrasjoner med data fra tredjepartsleverandører.

I 2021 kom Skanska Norge AS inn på eiersiden som en strategisk partner. Med Skanskas globale tilstedeværelse og spisskompetanse innen energi og bygningsfysikk, er vi godt rustet når fremtidens energi- og klimaeffektive bygg skal designes, evalueres og verifiseres.

I tillegg til Simien leverer og videreutvikler vi Energiportalen. Verktøyet gir et objektivt estimat på hva boliger bruker av energi og hva som er mulig å spare ved ulike energieffektiviserende tiltak.  

Vårt team

Nicolai Dirdal

Nicolai Dirdal

Daglig leder

Kjell Arild Dokka

Kjell Arild Dokka

Utviklingssjef

Folke Pettersen

Folke Pettersen

Produktsjef

Nils Ivar Jacobsen

Nils Ivar Jacobsen

Markedssjef

terje-01

Terje Mjønes

Key Account Manager

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analysere, huske preferanser, osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på «Info»-knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.