Studentutveksling:  Fra teknologi til innovasjon

Denne sommeren ønsket Simien velkommen til Marti, en student fra Spania og fetter til vår UX-designer Isaura, gjennom et utvekslingsprogram. I løpet av 1,5 måneder fikk Marti en unik mulighet til å oppleve norsk arbeidsliv, kultur og natur. Med en bakgrunn innen fysikk og kjemi kastet han seg ut i et prosjekt innen kunstig intelligens og deler her sine refleksjoner.

AI-prosjekter og kulturutveksling hånd i hånd

Martis hovedprosjekt i Simien var å jobbe på en Retrieval-Augmented Generation (RAG)-basert chatbot, under veiledning av vår Chief Innovation Officer, Gaurav. «Jeg kom uten tidligere erfaring med AI eller chatboter, og læringskurven var bratt. Men med støtte fra Gaurav fikk jeg raskt kontroll over teknologien», forteller Marti. Prosjektet ga ham en verdifull mulighet til å utvide sin teknologiske kompetanse og var et høydepunkt i hans karriere så langt.

Gaurav, Chief Innovation Officer, Marti og UX-designer Isaura smiler foran en stor vindusutsikt over Trondheim ved solnedgang fra Tyholttårnet.
Gaurav, vår Chief Innovation Officer, sammen med Marti og UX-designer Isaura, nyter utsikten fra Tyholttårnet i Trondheim under en spektakulær solnedgang.

Opphold i Norge: Fra arbeidsliv til friluftsliv

I løpet av oppholdet bodde Marti hos vår CEO, Nicolai Dirdal, og hans familie i Sandvika. «De var utrolig gjestfrie, og jeg følte meg som en del av familien. Det ga meg ikke bare et innblikk i norsk arbeidsliv, men også i hverdagslivet,» forteller Marti. De ga ham muligheter til å oppleve Norge på en mer personlig måte, og skapte minner for livet.

I tillegg til tiden i Sandvika, fikk Marti muligheten til å besøke både Trondheim og Bergen. Spesielt Bergen gjorde et stort inntrykk. «Bergen fanget virkelig hjertet mitt. Byens unike kombinasjon av historie og natur var fantastisk». Etter besøket vurderer han nå å søke ERASMUS-utveksling for å tilbringe mer tid i byen.

Friluftsliv var en annen viktig del av Martis opphold. «Den norske naturen levde opp til alle forventningene mine. Fjellturer, båtturer på fjordene og de rolige stundene på hytta var magiske,» forteller han. I tillegg fikk Marti prøve seg på tennis med CFO Nicolai Horgen. «Det var gøy, men utfordrende – Nicolai har et godt spill,» ler Marti.

Marti sammen med CFO Nicolai Horgen under deres tennismatch.
Marti sammen med CFO Nicolai Horgen under deres tennismatch.
Marti og UX-designer Isaura på skogstur.
Marti og UX-designer Isaura på skogstur.

Norsk arbeidskultur og favorittøyeblikk

Marti reflekterte også over forskjellene mellom norsk og spansk arbeidskultur. Den norske arbeidskulturen med fokus på balanse mellom arbeid og fritid gjorde at han følte seg mer motivert og fokusert. «I Norge er det større fleksibilitet i arbeidshverdagen. Det ga meg tid til å utforske landet, noe jeg virkelig satte pris på», sier han. 

Marti synes det er vanskelig å kun velge ett favorittøyeblikk. På et personlig nivå trekker han frem de hyggelige middagene med Nicolais familie. Videre viser han til selve følelsen han fikk da han først ankom Norge, «Spenningen over alt jeg skulle utforske og oppdage». Han trekker til slutt frem hvordan «det å arbeide med banebrytende teknologi har vært utrolig lærerikt, og det å få erfaring i et internasjonalt selskap som Simien har vært et høydepunkt i min karriere».»