Aktuelt

Laptop på bord

Maler i Simien PRO

Nå kan administratorer lage maler i Simien PRO. Det gjør jobben for brukerne både raskere og enklere. – Maler i energiberegningsprogrammet har vært etterspurt hos flere, så vi er glade for å ha fått dette på plass nå for brukerne våre, sier produktsjef Folke Pettersen.

Les mer

3 grunner til at takstmenn bør energiberegne bygg

I dag handler energibruk i bygg mer og mer om energieffektivisering. Overgang til fornybare energikilder og samspill mellom bygningskropp og de tekniske systemene er blitt mer aktuelt. Klimakrise og energiknapphet har satt fortgang på dette.

Les mer
Kjell Dokka presenterer Simien på skjerm

Lanserer nytt kurs

Siden 2014 har vi holdt kurs for brukere av Simien. Nå lanserer vi et helt nytt kurs som går spesifikt på tiltak og tiltakspakker i Simien.

Les mer
Mann ser ut over et tak med integrerte solceller

Peak shaving, elbillading og utnyttelse av solstrøm

Innføring av effekttariffer også for boliger har gjort at hvordan og når man bruker strøm har blitt viktig for hvor stor energiregningen blir. I et hus med både el-billading og betydelig solstrømproduksjon blir dette en artig optimalisering for å holde effektbehovet og energiregningen så lav som mulig.

Les mer
Powerhouse og Tor Helge Dokka

Plusshus-kurs 18. og 19. april

Vil du lære mer om hvordan fremtidens energipositive bygg prosjekteres og bygges? Er du nysgjerrig på hvilke løsninger som egner seg best for ulike typer bygg? Og ønsker du å vite hva som trengs av dokumentasjon?

Les mer
Tor Helge Dokka foran solceller på taket

Bygningsintegrert solcelleanlegg

For å nå plusshusmålsetningen for huset er det montert solceller på både øst- og vestsiden av taket. Det er brukt et nyutviklet bygningsintegrert monteringssystem for solcellene.

Les mer

Superstructure

Bæresystemet i bygget beskrives i dette innlegget. Det er er et relativt intrikat system av limtre- og massivtre som sammen «holder» huset oppe. Energibruken i uke 6 er også analysert.

Les mer
Montering av vegg- og yttertakselementer med kran.

Passiv design av huset

Er det nødvendig å ha passivhus-bygningskropp til grunn når man bygger et plusshus?
Dette og flere andre viktige spørsmål er diskutert i dette innlegget. Energibruken i uke 5 er også analysert.

Les mer

Overordnet design av bygget

Blogg-innlegget beskriver hvordan den spesielle tomta og de strenge designforutsetningene ble løst av Snøhetta for å gi huset et relativt unikt design. Energibruken i uke 4 er også analysert.

Les mer

Vårt plusshus i Kongsberg

Tor Helge Dokka og familien hans har planlagt, prosjektert, bygget og flyttet inn i et plusshus i Kongsberg. Dette vil han blogge om. Han vil fortelle hvordan byggeprosessen har vært og hvordan huset fungerer i praksis.

Les mer

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analysere, huske preferanser, osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på «Info»-knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.