Aktuelt

Kjell Dokka

Enova-støtte til yrkesbygg og boligselskaper

Enova øker satsingen på energieffektivisering av yrkesbygg og boligselskaper og lanserte i september 2023 nye programmer for dette. I følge utviklingssjef Kjell Dokka vil det være ulike fremgangsmåter for å simulere energibesparelsen i SIMIEN.

Les mer
To menn smiler og håndhilser

Taksonomien er gunstig for byggebransjen

I krevende tider med færre nybygg som igangsettes, høye rente- og materialkostnader og lavere investeringsvilje, kan energieffektiviserende tiltak i ROT-markedet gi flere nye oppdrag for byggenæringen. I tillegg kan EUs taksonomi spille en viktig rolle.

Les mer
Laptop på bord

Maler i Simien PRO

Nå kan administratorer lage maler i Simien PRO. Det gjør jobben for brukerne både raskere og enklere. – Maler i energiberegningsprogrammet har vært etterspurt hos flere, så vi er glade for å ha fått dette på plass nå for brukerne våre, sier produktsjef Folke Pettersen.

Les mer

3 grunner til at takstmenn bør energiberegne bygg

I dag handler energibruk i bygg mer og mer om energieffektivisering. Overgang til fornybare energikilder og samspill mellom bygningskropp og de tekniske systemene er blitt mer aktuelt. Klimakrise og energiknapphet har satt fortgang på dette.

Les mer

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analysere, huske preferanser, osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på «Info»-knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.