Aktuelt

Laptop på bord

Maler i Simien PRO

Nå kan administratorer lage maler i Simien PRO. Det gjør jobben for brukerne både raskere og enklere. – Maler i energiberegningsprogrammet har vært etterspurt hos flere, så vi er glade for å ha fått dette på plass nå for brukerne våre, sier produktsjef Folke Pettersen.

Les mer
Et typisk kjøkken.

3 grunner til at takstmenn bør energiberegne bygg

I dag handler energibruk i bygg mer og mer om energieffektivisering. Overgang til fornybare energikilder og samspill mellom bygningskropp og de tekniske systemene er blitt mer aktuelt. Klimakrise og energiknapphet har satt fortgang på dette.

Les mer
Kjell Dokka presenterer Simien på skjerm

Lanserer nytt kurs

Siden 2014 har vi holdt kurs for brukere av Simien. Nå lanserer vi et helt nytt kurs som går spesifikt på tiltak og tiltakspakker i Simien.

Les mer

Ventilasjonsløsning – naturlig vs. mekanisk

Det er mange sterke meninger om lufttetthet, luftlekkasjer og mekanisk kontra naturlig ventilasjon både i større bygg og hus. I vårt hus er det valgt en høyeffektiv mekanisk ventilasjonsløsning som assisteres av naturlig ventilasjon i perioder.

Les mer
Mann ser ut over et tak med integrerte solceller

Peak shaving, elbillading og utnyttelse av solstrøm

Innføring av effekttariffer også for boliger har gjort at hvordan og når man bruker strøm har blitt viktig for hvor stor energiregningen blir. I et hus med både el-billading og betydelig solstrømproduksjon blir dette en artig optimalisering for å holde effektbehovet og energiregningen så lav som mulig.

Les mer

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analysere, huske preferanser, osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på «Info»-knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.