Simien 6

Energiberegning for alle

Simien 6 bygger på NS3031:2014. Programmet evaluerer mot TEK17, standardene for passivhus og beregner energimerke. Simien 6 passer for alle som utfører energianalyser.

Innhold

Programmet du trenger for energimerking og evaluering mot byggtekniske forskrifter. 

  • Windowsbasert programvare som bygger på NS3031:2014
  • Beregner energimerke
  • Evaluerer mot TEK17 og tidligere byggeforskrifter
  • Evaluerer mot passivhus gitt i NS3700/NS3701
  • Simulerer inneklima og dimensjonerer oppvarming, romkjøling og ventilasjon
  • Muliggjør sommer-, vinter- og årssimulering
  • Beregner lønnsomhet
  • Beregner reduksjon i klimagassutslipp
  • Erstattes av skyløsningen Simien Standard første kvartal 2024

Norges mest brukte program for energiberegninger

Simien ble lansert i 2008 og har siden vært videreutviklet og tilpasset endringene i byggteknisk forskrift og energimerkeordningen. Simien 6 bygger på den dynamiske beregningsmetoden beskrevet i NS3031:2014.

Simien 6 passer for alle som trenger et program til evaluering mot byggeforskrifter og energimerking av næringsbygg og boliger. Med Simien 6 kan du beregne årlig energibehov, validere inneklima og dimensjonere oppvarmingsanlegg, ventilasjonsanlegg og romkjøling. I tillegg kan du gjøre lønnsomhetsvurderinger av ulike tiltak på bygningen og beregne CO2-utslipp.

 

Energimerking næringsbygg

Alle boliger og næringsbygg som selges eller leies ut skal ha energiattest. Grønne lån stiller nye krav til energimerke. I dag er 95 prosent av alle energimerker på næringsbygg produsert ved hjelp av Simien.

 

Overgang til onlineversjonen Simien Standard

I løpet av første kvartal 2024 blir Simien 6 erstattet av skyløsningen Simien Standard. Den er basert på NSPEK3031:2021, har lav brukerterskel og er mer effektiv med tanke på energimerking. Skyløsningen gir deg automatisk versjonshistorikk og rask oppgradering, for å nevne noe.

 

Årlig brukerlisens

Vi har gått over til en årlig lisensmodell på Simien. Kunder som har inngått årlig lisensavtale på Simien 6 (fra 1/1-2021) vil få gratis kundesupport, mulighet for overføring av lisenser, tilgang til nye funksjoner og oppgraderinger i henhold til regulatoriske krav.

Kunder med årlig lisens vil også få gratis overgang til Simien Standard online i lisensperioden og rabatt på enkelte kurs.

Har du lisens fra før 1/1-2021? Bestill årlig lisens.

Ofte stilte spørsmål

Ja, vi tilbyr innføringskurs. Kursene arrangeres vanligvis en gang i måneden på Teams. Se kursoversikt. 

Ja, Simien 6 har de samme funksjonene og er et godt alternativ til tek-sjekk. 

Du trenger en maskin som kjører Windows 7 eller nyere versjoner.

På kundelisten har vi byggingeniører, elektroingeniører, vvs-ingeniører, arkitekter, byggmestere, takstmenn, kommuner og ulike produktleverandører.

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analysere, huske preferanser, osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på «Info»-knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.