Lanserer nytt kurs

Siden 2014 har vi holdt kurs for brukere av Simien. Først som fysiske heldagskurs med hotell-lunsj, men så digitalt etter at pandemien kom. Nå består kurspakken av et intro-kurs i Simien PRO og et innføringskurs i Simien 6, forteller kursansvarlig Kjell A. Dokka.

I tillegg tilbyr vi kurs i energianalyse og tiltakspakker i Simien, hvor hensikten er å redusere årlige energikostnader i eksisterende bygg. 

Mann presenterer graf på storskjerm
Utviklingssjef og kursansvarlig Kjell A. Dokka har holdt kurs i Simien siden 2014. Nå lanseres et kurs som går spesifikt på energianalyse og tiltakspakker i Simien.

Energiøkonomisering er trendy igjen

Nye tider fører til nye behov. Med kraftig stigende energipriser er det mange tiltak som plutselig blir mye mer lønnsomme. Å sette sammen tiltakspakker som senker årlige energikostnader er derfor blitt mer aktuelt det siste året.

– Kurset viser hvordan man kan beregne effekten av ulike tiltak i Simien. Det gis eksempler på hvordan tiltak påvirker hverandre og hvordan tiltakspakker kan settes sammen. Kurset forklarer også viktige parametere som kalkulasjonsrente, nåverdi og internrente, forklarer Dokka.

Ulike tiltak påvirker hverandre

I følge Dokka er det et viktig å vite at tiltak påvirker hverandre i stor grad. For eksempel vil tiltak på bygningskroppen (etterisolering, nye vinduer, tetting, osv.) gjøre at tiltak på oppvarmingsanlegget blir mindre lønnsomme (fordi oppvarmingsbehovet synker).

– Det er ofte ganske kompliserte sammenhenger mellom ulike tiltak. Her kan Simien brukes til å teste ulike kombinasjoner av tiltak slik at man kommer fram til den beste tiltakspakken, sier Dokka.

Kurset kommer også inn på andre bruksområder for tiltaksmodellen:

  • Oppnåelse av en gitt energikarakter ved energimerking
  • Senking av årlige CO2-utslipp pga. energibruk
  • Beskrivelse av ulike alternative løsninger i prosjekteringsfasen

Kurset går over to dager med en varighet på to timer hver dag.

Generelle Simien-kurs

I tillegg til et grunnleggende innføringskurs i Simien 6, tilbyr vi også nå et intro-kurs i Simien PRO. På påmeldingssiden for kursene våre har vi beskrevet disse nærmere.

 

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analysere, huske preferanser, osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på «Info»-knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.