Lanserer nytt kurs

Siden 2014 har vi holdt kurs for brukere av Simien. Først som fysiske heldagskurs med hotell-lunsj inkludert, men så digitalt etter at pandemien kom. – Hver måned holder vi intro-kurs i Simien PRO og innføringskurs i Simien 6 digitalt. Og nå har vi lansert et helt nytt kurs som går på energianalyse og tiltakspakker, forteller kursansvarlig Kjell A. Dokka.

Mann presenterer graf på storskjerm
Utviklingssjef og kursansvarlig Kjell A. Dokka har holdt kurs i Simien siden 2014. Nå lanseres et kurs som går spesifikt på energianalyse og tiltakspakker i Simien.

Energiøkonomisering er trendy igjen

Nye tider fører til nye behov. Med kraftig stigende energipriser er det mange tiltak som plutselig blir mye mer lønnsomme. Å sette sammen tiltakspakker som senker årlige energikostnader er derfor blitt mer aktuelt det siste året.

– Kurset viser hvordan man kan beregne effekten av ulike tiltak i Simien. Det gis eksempler på hvordan tiltak påvirker hverandre og hvordan tiltakspakker kan settes sammen. Kurset forklarer også viktige parametere som kalkulasjonsrente, nåverdi og internrente, forklarer Dokka.

Ulike tiltak påvirker hverandre

I følge Dokka er det et viktig å vite at tiltak påvirker hverandre i stor grad. For eksempel vil tiltak på bygningskroppen (etterisolering, nye vinduer, tetting, osv.) gjøre at tiltak på oppvarmingsanlegget blir mindre lønnsomme (fordi oppvarmingsbehovet synker).

– Det er ofte ganske kompliserte sammenhenger mellom ulike tiltak. Her kan Simien brukes til å teste ulike kombinasjoner av tiltak slik at man kommer fram til den beste tiltakspakken, sier Dokka.

Kurset kommer også inn på andre bruksområder for tiltaksmodellen:

  • Oppnåelse av en gitt energikarakter ved energimerking
  • Senking av årlige CO2-utslipp pga. energibruk
  • Beskrivelse av ulike alternative løsninger i prosjekteringsfasen

Kurset går over to dager med en varighet på to timer hver dag.

 

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analysere, huske preferanser, osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på «Info»-knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.