Plusshus-bloggen

Følg Tor Helge Dokka som blogger om sitt nye plusshus i Kongsberg. Her beskriver han hvordan prosessen med å bygge huset har vært. I tillegg rapportere han ukentlig hvordan huset fungerer i praksis med tanke på energibruk.

Ventilasjonsløsning – naturlig vs. mekanisk

Det er mange sterke meninger om lufttetthet, luftlekkasjer og mekanisk kontra naturlig ventilasjon både i større bygg og hus. I vårt hus er det valgt en høyeffektiv mekanisk ventilasjonsløsning som assisteres av naturlig ventilasjon i perioder.

Les mer
Mann ser ut over et tak med integrerte solceller

Peak shaving, elbillading og utnyttelse av solstrøm

Innføring av effekttariffer også for boliger har gjort at hvordan og når man bruker strøm har blitt viktig for hvor stor energiregningen blir. I et hus med både el-billading og betydelig solstrømproduksjon blir dette en artig optimalisering for å holde effektbehovet og energiregningen så lav som mulig.

Les mer
Tor Helge Dokka foran solceller på taket

Bygningsintegrert solcelleanlegg

For å nå plusshusmålsetningen for huset er det montert solceller på både øst- og vestsiden av taket. Det er brukt et nyutviklet bygningsintegrert monteringssystem for solcellene.

Les mer

Superstructure

Bæresystemet i bygget beskrives i dette innlegget. Det er er et relativt intrikat system av limtre- og massivtre som sammen «holder» huset oppe. Energibruken i uke 6 er også analysert.

Les mer
Montering av vegg- og yttertakselementer med kran.

Passiv design av huset

Er det nødvendig å ha passivhus-bygningskropp til grunn når man bygger et plusshus?
Dette og flere andre viktige spørsmål er diskutert i dette innlegget. Energibruken i uke 5 er også analysert.

Les mer

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analysere, huske preferanser, osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på «Info»-knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.